Події

На Київщині іноземця підозрюють у викраденні у катуванні людини

Київська місцева прокуратура завершила розслідування щодо іноземця, якого підозрюють у викраденні та катуванні людини. Про це повідомляє прес-служба місцевої прокуратури, пише 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

“Київською місцевою прокуратурою № 6 завершено досудове розслідування щодо 30-річного громадянина іншої держави, мешканця Одеської області за фактом викрадення людини з метою її катування та погрози вбивства (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127, ч. 1 ст. 129 КК України)”, – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, підозрюваний зі спільником, рухаючись на автомобілі BMW по одній із центральних вулиць Києва, виїхали на пішохідну зону, через що отримали зауваження від перехожого 21-річного хлопця. У відповідь на критику чоловіки зупинили автомобіль, схопили хлопця та силою заштовхали у салон. Після цього, пригрозивши пістолетом, вивезли у безлюдне місце.

“Там зловмисники почали завдавати потерпілому численні тілесні ушкодження, вчиняли відносно нього принизливі дії, пошматували його верхній одяг. Катування та приниження хлопця викрадачі знімали на мобільний телефон. Після цього, приставивши ніж до шиї потерпілого, змусили його прощатися з життям, здійснивши при цьому постріл холостим патроном біля його голови”, – розповідають в прес-службі.

Наразі обвинувальний акт щодо іноземця скеровано до Печерського районного суду міста Києва для розгляду по суті. Матеріали щодо спільника, який перебуває у розшуку, виділено в окреме кримінальне провадження, досудове розслідування у якому триває. Санкції інкримінованих статей передбачають до 10 років позбавлення волі.

Back to top button