Події

На Київщині адвокат хотів дати прокурору хабар у розмірі 5 тисяч доларів

У вівторок, 26 травня, на Київщині правоохоронцями затримано адвоката за фактом надання прокурору частини неправомірної вигоди в розмірі 1500 доларів США за зміну останнім кваліфікації злочину на менш тяжкий, передає 1NEWS з посиланням на пресслужбу прокуратури Київської області.

За даними слідства, прокурором однієї із місцевих прокуратур Київщини підтримується публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом закінченого замаху на умисне вбивство.

«Під час судового розгляду, усвідомлюючи настання покарання у вигляді реального позбавлення волі на тривалий термін, захисник обвинуваченого запропонував прокурору за 5 000 доларів США змінити кваліфікацію злочину, що надало б можливість у майбутньому обвинуваченому відбутись покаранням, не пов’язаним з ізоляцією від суспільства. Розуміючи неправомірність дій адвоката, прокурор повідомив про це керівництво», – розповіли в прокуратурі.

Адвоката затримано в порядку ст. 208 КПК України, на даний час проводяться невідкладні слідчі дії.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного управління Нацполіції в Київській області.

 

 

 

 

Back to top button