Події

На Кіровоградщині злочинці вимагали від фермера 30 тисяч доларів неіснуючого боргу

У Кіровоградській області група злочинців вимагали від фермера 30 тисяч доларів неіснуючого боргу або передачу земельних ділянок. Про це повідомили в прес-службі поліції Кіровоградської області, пише 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

“Задокументовані протиправні дії осіб, які, погрожуючи фізичною розправою, вимагали у місцевого жителя, в розрахунок за неіснуючий борг, передати грошові кошти в сумі 30 тисяч доларів або земельні ділянки”, – йдеться в повідомленні.

Так, події відбувалися на території Онуфріївського району. 48-річний громадянин, разом зі своїми спільниками, заблокували автомобіль 41-річного місцевого фермера біля одного з кафе.

Надалі на адресу потерпілого та його дружини громадяни висловлювали погрози фізичної розправи у разі, якщо чоловік не віддасть визначену ними суму коштів готівкою або не передасть в оренду на 30 років за заниженою вартістю земельні ділянки, площею 15 гектарів.

В результаті проведених заходів вимагачів затримали правоохоронці в порядку ст.208 КПК України. Їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст. 189 Кримінального кодексу України “Вимагання”. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 7 років.

Back to top button