Події

На Хмельниччині затримали групу осіб, причетних до розбою

Хмельницькі поліцейські за підозрою у розбійному нападі затримали групу громадян з Києва. Про це повідомляє прес-служба поліції Хмельницької області, пише 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

“Група вчинила розбій ще у 2015 році, але довгий час він залишався нерозкритим. Лише зі створенням наприкінці 2018 року у структурі ГУНП у Хмельницькій області управління стратегічних розслідувань, яке спеціалізується на розкритті тяжких і особливо тяжких злочинів, скоєних організованими злочинними групами, з’явилися реальні шанси викрити і притягнути до відповідальності небезпечних злочинців”, – йдеться у повідомленні.

Співробітники управління стратегічних розслідувань спільно із детективами ГУНП в Хмельницькій області із залученням спецпідрозділу КОРД і за процесуального керівництва прокуратури Хмельницької області провели затримання громадян – мешканців Києва у віці 45-49 років.

Зазначається, що вони перебували в розшуку протягом трьох років.

Повідомляється, що дані особи у 2015 році у Славуті, представившись працівниками поліції, вивезли місцевого підприємця з ринку на територію покинутого тваринницького комплексу і, застосувавши фізичне насильство та погрожуючи йому зброєю, відібрали у нього 120 тис. гривень, 5 тис. доларів США та золоті вироби.

В результаті низки санкціонованих обшуків за місцем проживання та у транспортних засобах підозрюваних осіб були вилучені пристрої для відстрілу гумових куль, мисливські рушниці, карабіни, патрони до них, ножі, десятки номерних знаків та реєстраційних документів на автомобілі, броньований автомобіль елітного класу, який використовувався під час вчинення розбою, і кілька мобільних телефонів із різними номерами і боргові розписки громадян.

Зараз правоохоронці перевіряють членів групи на причетність до інших тяжких і особливо тяжких злочинів корисливо-насильницької спрямованості на території не лише Хмельницької області, але й у інших регіонах країни.

Всі слідчі дії проводилися у рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 4 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій). Санкція зазначеної статті за розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою із застосуванням зброї, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Всім трьом членам злочинної групи як запобіжний захід обрано тримання під вартою. Розслідування триває.

Нагадаємо, у березні повідомлялося, що у центрі Києва на вул. Дарвіна невідомий напав і побив французьку представницю ОБСЄ з корисливих мотивів.

У лютому 2019 року, в Одеській області озброєні люди в масках вчинили розбійний напад на фермера.

Back to top button