Події

На Донеччині вже тиждень голодують працівники шахти

На ДП “Селидіввугілля” у Донецькій області вже сьому добу триває голодування працівників непромислової групи, яке було оголошене через заборгованість із заробітної платні. До протесту приєдналася ще одна працівниця, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу конфедерації вільних профспілок України.

“На ДП “Селидіввугілля” сьому добу триває голодування працівників непромислової групи. Сьогодні до акції протесту приєдналася лаборант вуглехімічної лабораторії №3 шахти “Курахівська” Лариса Малик”, – сказано у повідомленні.

Так, за словами працівниці, до такого кроку вона вдалася через невиплату заробітної плати, яку заборгували ще за вересень, жовтень, листопад і грудень 2018 року. Окрім неї, голодують також відбірниці проб ВТК Наталія Мєднікова, Катерина Богдан та лаборант відділу якості Майя Левандовська.

Крім того, за повідомленням голови Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця у Facebook, жінкам, які голодують, влаштували “холодильник”, тобто батареї у приміщенні холодні.

“Це погіршує й так незадовільний стан здоров’я голодувальниць”, – уточнив Волинець.

За словами заступника голови місцевої організації НПГУ міст Селидового та Новогродівки Сергія Павлова, на ДП “Селидіввугілля” не приступають до виконання своїх посадових обовיּязків працівниці лабораторії, відділів технічного контролю, планового та інших, вимагаючи виплати заборгованої за понад чотири місяці зарплати.

“Люди сумлінно ходять на роботу, однак, як і попереджали після зборів трудового колективу, до безпосереднього виконання своїх обовיּязків не приступають. Тому підприємство й надалі не здає звітів, не вирішуються й інші питання”, – повідомив Павлов.

 

 

 

Back to top button