Події

На Донбасі викрили контрабанду будівельної техніки до Євросоюзу

Вказано, що вартість техніки, імпортованої за заниженими цінами, склала понад 300 млн грн

На Донеччині виявили незаконний канал постачання будівельної техніки відомих світових брендів з Європейського союзу.

Про це повідомляє 1NEWS.

Слідством встановлено, що упродовж 2016-2019 років посадові особи компанії, зареєстрованої в одній з країн Європейського союзу, поставляли до України одну частину зазначеного товару легально, а іншу – поза митним контролем.

Вказано, що вартість техніки, імпортованої за заниженими цінами, склала понад 300 млн грн. Внаслідок її подальшої легалізації на внутрішньому ринку з використанням підконтрольних фіктивних фірм, державі завдано збитків у вигляді несплати митних платежів за контрабандний товар у розмірі понад 6 млн грн.

“19 листопада 2019 року у ході обшуків в офісних приміщеннях та за місцем знаходження так званої “тіньової бухгалтерії” у м. Києві, м. Краматорську, м. Дружківці виявлено та вилучено печатки і штампи підконтрольних злочинцям фірм, комп’ютерну техніку та первинно-господарську документацію”, – зазначили в пресслужбі.

Повідомляється, що відомості за вказаним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст.212 (ухилення від сплати податків) та ч.2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Наразі проводяться слідчі дії, направлені на притягнення винних осіб до відповідальності.

Джерело: УНН
Back to top button