Події

На Дніпропетровщині зіткнулись автобус і легковик

Поліція Дніпропетровської області встановлює обставини дорожньо-транспортної пригоди за участю рейсового автобуса “Еталон” та автівки “Опель”, в якій загинуло двоє людей і постраждала дитина. Про це повідомляє поліція Дніпропетровській області на сторінці у Facebook, пише 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

“Відомо, що внаслідок зіткнення загинули водійка автомобіля “Опель” 1994 року народження та її пасажирка 1996 року народження. Пасажирка автобуса – дівчинка 2005 року народження, з легкими травмами госпіталізована до лікарні”, – йдеться в повідомленні.

Наголошується, що ДТП сталася в п’ятницю о 14:50 на автодорозі між с. Вільне і м. Новомосковськ. Попередньо встановлено, що водійка “Опеля” не впоралася з керуванням, виїхала на смугу зустрічного руху та допустила зіткнення з автобусом.

“У момент ДТП у салоні автобуса, який рухався за маршрутом Казначеївка – Новомосковськ, перебували 10 пасажирів і водій”, – зазначили в поліції.

Нині на місці події працюють поліцейські, обставини аварії встановлюють.

Відомості за цим фактом буде внесено до ЄРДР за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ України розробило законопроект, який посилить відповідальність водіїв за наїзд на пішохода. Поки що за наїзд на пішохода водій несе кримінальну відповідальність і може або сплатити штраф від 3400 до 8500 грн, або зазнати арешту на 6 місяців, якщо тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Однак у разі тяжких тілесних ушкоджень потрапити за ґрати можна на строк від 3 до 8 років. Якщо від наїзду особа загине, то водієві загрожуватиме від 5 до 10 років. Ці умови для правопорушників хочуть посилити.

Back to top button