Події

На Дніпропетровщині затримали начальника слідчого відділення ГУ Нацполіції

Слідчі Центрального апарату Державного бюро розслідувань затримали начальника слідчого відділення одного з відділень поліції ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області за вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). Про це повідомляє прес-служба ДБР, пише 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

За попередньою інформацією, правоохоронець вимагав у місцевого підприємця неправомірну вигоду у розмірі 250 тисяч гривень за закриття кримінального провадження за порушення санітарних правил і норм.

21 лютого 2020 року поліцейського затримали після одержання всієї суми хабара в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі тривають слідчі та інші процесуальні дії, а також вирішується питання про обрання відносно затриманого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора. Оперативний супровід – Управління Служби безпеки України в Дніпропетровській області.

У разі доведення вини, поліцейському загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк ‪від 5 до 10‬ років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Як повідомлялося, у Рівненській області поліцейських підозрюють у привласненні автомобілів зі спецмайданчиків.

Back to top button