Події

На Буковині затримали контрабандиста з товаром на півмільйона гривень

У Чернівецькій області прикордонники відділу “Селятин” затримали контрабандиста з товаром на півмільйона гривень. Чоловік намагався провезти через кордон 12,5 тис. пачок сигарет без марок акцизного податку України. Про це повідомила прес-служба ДПСУ, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

“Наряд відділу “Селятин” виявив автомобіль “Mitsubishi Pajero”. На вимогу прикордонників зупинитися, водій не відреагував та продовжив рух в бік населеного пункту Шепіт Вижницького району”, – йдеться у повідомленні.

Після втікач зупинився на автодорозі “Селятин – Шепіт”, що за кілька сотень метрів від кордону, та почав вивантажувати товар з автівки. 20-річного водія, автівку та тютюнові вироби охоронці кордону доставили в прикордонний підрозділ. Наразі тривають заходи щодо встановлення всіх обставин правопорушення.

Слід зазначити, що вартість виявленого контрабандного курива сягає пів мільйона гривень.


Нагадаємо, 3 квітня на кордоні з Румунією у Чернівецькій області прикордонники виявили контрабанду сигарет, схованих у вагоні транзитного потягу, у будівельних матеріалах. Контрабандисти намагалися переправити товару на 550 тис. грн. Ящики з тютюновими виробами акцизного податку Республіки Білорусь знайшли у міжнародному залізничному пункті пропуску “Вадул-Серет”. Їх виявили під час перевірки вантажного потяга, який прямував з Білорусі через Україну до Румунії.

Back to top button