Події

На Буковині затримали банду рекетирів

Під час затримання поліція вилучила у них зброю та інші речові докази

Підозрювані погрозами намагалися залучити буковинця до протиправної діяльності та змушували сплатити їм неіснуючий борг. Спецоперацію по викриттю та затриманню правопорушників провели співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області, обласного управління стратегічних розслідувань та СБУ за силової підтримки спецпризначенців «КОРД» під процесуальним керівництвом прокуратури Чернівецької області.

Про це повідомляє 1NEWS.

Зі слів потерпілого, група чернівчан нанесла йому тілесні ушкодження, вимагаючи сплатити 1000 доларів США неіснуючого боргу й займатися в подальшому розповсюдженням наркотиків на території Чернівецької області.

Під час передачі частини вказаної суми правоохоронці затримали двох членів кримінально протиправної групи в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Ними виявилися двоє чернівчан віком 20 та 23-х років. Під час затримання поліція вилучила у них зброю та інші речові докази.

Слідчі поліції повідомили затриманим про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Шевченківський районний суд міста Чернівці врахував докази слідчих і обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Ще один зі зловмисників – 29-річний житель Чернівців намагався переховуватися від слідства і покинув територію Буковини. Правоохоронці розшукали його на території Хмельницької області та затримали. Чоловік підозрюється в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Йому суд також обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Джерело: Нацполіція

Back to top button