Події

«Ми удосконалюємо можливості для навчання наших водолазів-саперів» – Сергій Кр…

«Ми удосконалюємо можливості для навчання наших водолазів-саперів» – Сергій Крук розповів про підрозділ на Черкащині.

????Ми знаходимось на території одного із підрозділів ДСНС, де готують спеціалістів з пошуку та рятування людей на воді та водолазів-саперів. Наші фахівці удосконалюють навички та вчаться розміновувати водну акваторію. За попередніми підрахунками, більше 15 тис. кв.км. водної акваторії України сьогодні заміновано“, – про це розповів Голова ДСНС Сергій Крук під час візиту до підрозділу, сформованого у травні 2023 року, який займається підготовкою водолазів-саперів на Черкащині.

Тут співробітники пройшли та продовжують проходити навчання. Колись водолази, а тепер водолази-піротехніки опановують нові виклики й новий формат роботи.

Фахівці підрозділу вже залучались до ліквідації наслідків масштабного паводку на Черкащині, обстеження дна акваторії Дніпра на Запоріжжі та допомоги населенню у Херсонській області після підриву окупантами Каховської ГЕС.

????Ми активно працюємо з нашими іноземними партнерами у сфері підвищення кваліфікації спеціалістів та розбудові підводного полігону. Це підвищить рівень обізнаності наших фахівців, які вчаться  працювати під час війни та надавати допомогу людям, а також Силам безпеки і оборони“, – додав Сергій Крук.

???? СайтFbTwInstaYouTube

Video is too big

Back to top button