Події

Львівського підприємця оштрафували на величезну суму за торгівлю російськими книжками

Книжки, які розповсюджувалися без дозвільних документів, вилучено з обігу

У Львові припинили незаконну реалізацію, без відповідного дозволу, видавничої продукції, що має походження з території держави-агресора.

Про це повідомляє 1NEWS.

“Адміністративно-господарські санкції застосовано до суб’єкта господарювання (ФОП) Ростислава Касіяна. Книжки, які розповсюджувалися без дозвільних документів, вилучено з обігу, а на підприємця накладено адміністративно-господарський штраф у розмірі 41 тис. 730 грн”, — сказано у повідомленні.

Так, у 2019 році уповноваженими посадовими особами Держкомтелерадіо складено 20 протоколів про накладення адміністративно-господарських штрафів. Незаконно ввезену видавничу продукцію вилучено з обігу.

Нагадаємо, що з 1 січня 2017 року набув чинності Закон України “Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту”, згідно з яким видавнича продукція, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, може розповсюджуватися в Україні за умови наявності відповідного дозволу.

Джерело: УНН
Back to top button