Події

Колишньому співробітнику Адміністрації Президента повідомили про підозру в державній зраді

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру колишньому співробітнику Адміністрації Президента України у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України). Про це 1News повідомила прес-служба Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, у період 2014 року підозрюваний, який на час вчинення інкримінованого злочину працював в Адміністрації Президента України, а надалі – у РНБО, маючи доступ до державної таємниці, вступив у злочинну змову з представником іноземної спецслужби та передав йому відомості, які отримував у зв’язку із виконанням службових обов’язків.

Незаконні дії підозрюваного полягали у збиранні, систематизації та проведенні аналітики відомостей, що стосувалися сфери економіки, внутрішньополітичної обстановки, міжнародних відносин, а також стратегічного співробітництва України з ЄС, РФ та Китаєм в незалежності від характеру інформації, а також грифу обмеження доступу до неї.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного управління  СБУ в м. Києві та Київській області.

В той же час контррозвідка СБУ повідомила, що викрила колишнього посадовця РНБО, який був завербований іноземною спецслужбою.

​Досудове слідство підтвердило факти здійснення екс-посадовцем розвідувально-підривної роботи проти нашої держави.

1 червня 2021 року Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років. Обвинувальні матеріали скеровано до суду.

Back to top button