Події

Кібератака в Україні – Міноборони досі не справилося з діями хакерів – 1News

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО


Фото з відкритих джерел

Зловмисники максимально перевантажують серверні потужності

Кібератака на сайт Міністерства оборони України продовжується у ці хвилини. Про це повдіомила пресслужба відомства в Facebook.

Зазначається, що зловмисники максимально перевантажують серверні потужності, на яких працює сайт. Хакери знайшли вразливі місця у коді сайту, проте наразі українські фахівці з кібербезпеки активізували додатковий захист і отримали техпідтримку від американських колег. Тепер весь трафік сайту перенаправили на додатковий сервіс захисту, розташований у США.

“Ми маємо розуміння про природу атаки: зловмисники нічого не зламували, не намагались завантажувати канал або припиняти роботу провайдера, але направили на сайт багато специфічних запитів, щоб перевантажити наявні серверні потужності надлишковими обчисленнями”, – пояснили в Міноборони, пообіцявши, що незабаром робота сайту буде відновлена.

При цьому у відомстві попередили, що атаки іноді повторятимуться, доки сайт не буде професійно оновлений. Відповідні роботи вже заплановано.

1News за темою: США запропонували допомогу в розслідуванні кібератаки на Україну, – ЗМІ

Нагадаємо, вчора, 15 лютого, в роботі додатків “Приват24” та “Ощад 24/7” стався збій. Причиною збоїв у роботі систем стала чергова хакерська атака. Згодом стало відомо, що атаки зазнали й сайти Міністерства оборони та Збройних сил України. 


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button