Події

Інформатор ФСБ з Одеси проведе за ґратами 15 років за держзраду За публічного …

Інформатор ФСБ з Одеси проведе за ґратами 15 років за держзраду

????За публічного обвинувачення прокурорів Одеської обласної прокуратури жителя Одеси визнано винним у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

????Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

????Прокурори у суді довели, що чоловіка, який народився в росії та поділяв проросійські погляди, у 2021 році завербували представники фсб рф.

????До початку військової агресії, за завданням кураторів з рф, агент здійснював розвідувально-підривну діяльність проти України.

????Інформатор ворога фіксував та передавав представникам спецслужб рф відомості про комплектування військових формувань, проведення навчань та тренувань, зокрема міжнародних військових навчань в акваторії Чорного моря, характеру озброєння, політичної ситуації в Україні, переміщення товарів подвійного призначення в морських портах.

????Для комунікації використовували закриті канали електронного зв’язку. Також агент передавав розвідувальні «звіти» під час особистих зустрічей в рф.

????Правоохоронці затримали чоловіка на початку лютого 2023 року після проведення негласних слідчих дій. В результаті обшуків виявили докази його зв’язків з кадровим співробітником управління фсб по Курській області.

????Досудове розслідування – СБУ.

Back to top button