Події

Генпрокурор зустрівся із делегацією правозахисників зі США на чолі з Керрі Кен…

Генпрокурор зустрівся із делегацією правозахисників зі США на чолі з Керрі Кеннеді

????Генеральний прокурор Андрій Костін у Києві провів зустріч з правозахисницею та президенткою Фундації захисту прав людини ім. Роберта Кеннеді Керрі Кеннеді, президентом Центру з питань бізнесу та прав людини Школи бізнесу Л.Т. Стерна Нью-Йоркського університету Майклом Познером, старшим віце-президентом із програм правової стратегії Фундації ім. Роберта Кеннеді Вейдом МакМалленом та засновником і директором правозахисної організації Fortify Rights Метью Смітом.

????Андрій Костін подякував за підтримку зусиль з розбудови мережі всеосяжної відповідальності росії за її міжнародні злочини, зокрема, у питанні створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії.

????Відновлення справедливості та забезпечення відповідальності за вчинені злочини – необхідні умови досягнення безпеки та миру в Україні та в усьому світі. Спеціальний трибунал відіграватиме в цьому надважливу роль, фактично як Нюрнберзький трибунал після Другої світової війни,зауважив Генпрокурор.

????В ході зустрічі також обговорили посилення режиму санкцій, зокрема, припинення постачання росії товарів подвійного призначення та передових промислових технологій.

????Санкції залишаються одним з ключових інструментів контролю і стримування, який позбавляє кремлівський режим ресурсів і технологій, необхідних для ведення війни, – зазначив Андрій Костін.

????Генпрокурор висловив безмежну вдячність надійним партнерам, які стоять пліч-о-пліч з Україною та українським народом у боротьбі за свободу і справедливість.

Back to top button