Події

Генпрокурор підписала підозру меру Одеси на одіозному бізнесмену

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала 5 підозр в рамках розслідування кримінального провадження силами детективів НАБУ та прокурора САП, що стосується міського голови Одеси та інших міських чиновників. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє 1News.

За її словами, підозрюваними стали мер міста, низка міських посадовців і «один відомий одесит, роль якого уважно вивчалась слідством, щоб ні в якому разі не помилитися і нічого не пропустити» (очевидно мова йде про бізнесмена Володимира Галантерника – ред. 1News).

«На моїй пам’яті, мало не вперше слідству вдвлося кваліфіковано задокументувати протиправну діяльність таких різношерстих людей: від градоначальника та експрокурора області і до, здавалося б, звичайного бізнесмена, який вміло нарядив всіх цих героїв у різні одежинки і «крутив» ними як хотів, прямо як на виставі в театрі юного глядача», – пише Генпрокурор

Венедіктова додала, що Офіс Генпрокурора усвідомлює, що винними цих людей може назвати тільки суд, а сьогодні їх статус – підозрювані. «Версія, викладена вище, належить органу слідства і прокурорам, але ми в ці тези віримо і зробимо все можливе, щоби довести правду у суді», – зазначила вона.

Генпрокурор зауважила, що на переконання прокуратури, всі ці люди (абсолютно не виключено, що кількість підозрюваних може збільшитись) були причетні до цілого ряду злочинних дій, спрямованих на заволодіння земельними ділянками в Одесі. Реальне заволодіння землями фігуранти справи називали орендою, забувши про те, що підробка документів і використання службових повноважень з метою реалізації злочинного плану – кримінально карані діяння.

«Загалом, згідно з експертними висновками, збитки міському бюджету склали понад 533 млн грн. Наголошу, що ця сума може змінитися до моменту закінчення розслідування і передачі справи до суду, зважаючи на існування інших важливих обставин, які ретельно опрацьовуються детективами і прокурорами», – додала Венедіктова.

За даними ЗМІ, підозри підписані міському голові Одеси Геннадію Труханову, бізнесмену Володимиру Галантернику, директору департаменту Одеської міської ради Олексію Спектору та низці інших осіб.

Back to top button