Події

Екс-керівника тендерного комітету Держспоживслужби підозрюють у закупівлі незареєстрованої вакцини від ящуру

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру колишньому голові тендерного комітету Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за фактом службової недбалості. Про це 1News повідомила прес-служба Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, у 2019 році посадові особи Держпродспоживслужби, діючи у змові з представниками приватного товариства, яке займається поставками вакцин, розробили та реалізували протиправну схему із закупівлі за завищеною вартістю вакцини проти ящуру.

Придбана за державні кошти вакцина не була зареєстрована в Україні, а відтак не могла бути використана та не використовувалася для щеплень. Наразі вона підлягає утилізації.

Відповідно до висновку експертів, розмір збитків, завданих державному бюджету внаслідок перерахування коштів постачальнику вакцини, становить близько 30 млн грн.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Крім того, у межах провадження правоохоронці провели обшуки за адресами проживання причетних осіб та у службових приміщеннях Держпродспоживслужби. За результатами слідчих дій буде надана правова оцінка діям інших учасників цієї схеми.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Подільського управління поліції ГУ Нацполіції в м. Києві за оперативного супроводу СБУ.

Back to top button