Події

Екс-голову Державної служби у справах ветеранів звинувачують у розкраданні грошей для реабілітації військових

Колишній голова Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції затвердив недостовірні документи, чим сприяв привласненню бюджетних коштів у сумі понад 22 млн грн

Колишній голова Державної служби у справах ветеранів піде під суд за розтрату 22 мільйонів гривень бюджетних коштів, призначених для реабілітації військових.

Про це повідомляє 1NEWS.

“Слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Києві, завершили досудове розслідування щодо колишнього голови Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, підозрюваного у службовій недбалості”, – йдеться в повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників АТО у 2015 році уклала договори з суб’єктами господарської діяльності про фінансування з бюджету заходів з психологічної реабілітації постраждалих учасників АТО.

Керівники суб’єктів господарювання в актах приймання-передачі надали завідомо неправомірні відомості, зокрема щодо кількості учасників АТО, яким нібито надано послуги з психологічної реабілітації.

Колишній голова Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції затвердив недостовірні документи, чим сприяв привласненню бюджетних коштів у сумі понад 22 млн грн.

Було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Джерело: УНН
Back to top button