Події

До 12 років за ґратами засуджено навідницю, яка повідомляла окупантам про проль…

До 12 років за ґратами засуджено навідницю, яка повідомляла окупантам про прольоти української авіації та розташування ППО

???? Прокурори у суді довели, що з вересня по листопад 2022 року мешканка Краматорського району добровільно надавала допомогу двом учасникам нзф «днр» у веденні бойових дій проти Збройних Сил України.

????Вона збирала й передавала їм через месенджер «Telegram» дані про місцезнаходження українських бійців у населених пунктах Краматорського й Покровського районів. При цьому відправляла як текстові повідомлення, так і скріншоти «Google Maps».

????На них відмічала місця зосередження особового складу й спеціального військового обладнання ЗСУ.

????Окупанти дізнавались від навідниці про прольоти української військової авіації, пункти розвантаження ешелонів військової техніки, місця випробування безпілотних летальних апаратів і розташування комплексів ППО.

????Крім того, засуджена акцентувала увагу співрозмовників на часі доби, коли, на її погляд, краще наносити удари по цих об’єктах. Загалом жінка передала близько 50 таких повідомлень.

???? За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури суд визнав її винною у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

????Її засуджено до 12 років за ґратами.

????Також позбавлено права обіймати посади або займатися діяльністю, пов’язаною із виконанням організаційно-розпорядчих функцій в органах державної влади та місцевого самоврядування, строком на 10 років.

????Досудове розслідування здійснювало ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Більше

Back to top button