Події

ДБР затримало командира роти Нацгвардії, який вимагав у підлеглого 10 тисяч

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в Полтаві, затримали командира патрульної роти однієї з військових частин Національної гвардії України, яка дислокується в Харкові, за вимагання й одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України), інформує 1NEWS з посиланням на пресслужбу ДБР.

“За попередньою інформацією, командир роти вимагав й одержав від підлеглого 10 тис. грн за обіцянку не повідомляти до правоохоронних органів про факт його відсутності на службі”, – повідомляється на офіційному сайті ДБР.

Командира роти затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після отримання другої частини хабара (3 тис. грн).

Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру та обрання стосовно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Харківського гарнізону об’єднаних сил. Оперативний супровід – військова контррозвідка департаменту контррозвідки Служби безпеки України.

 

 

 

 

Back to top button