Події

Чиновника Департаменту здоров’я в Києві зловили на розкраданні коштів для лікування онкохворих

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру заступнику директора Департаменту охорони здоров’я виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) – начальнику управління лікувально-профілактичної роботи за фактом службової недбалості під час закупівлі лікарських засобів для лікування онкологічних хворих. Про це 1News повідомила прес-служба Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, Департаментом охорони здоров’я за результатами проведення процедури закупівлі у листопаді 2020 року укладено договір на поставку лікарських засобів для лікування онкологічних хворих та в подальшому здійснено їх закупівлю.

Відповідно до висновку комплексної судової товарознавчої та судової економічної експертизи внаслідок закупівлі ліків за завищеними цінами територіальній громаді міста Києва спричинено понад 7,5 млн грн збитків.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Подільського УП ГУ Нацполіції у м. Києві за матеріалами Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

Back to top button