Події

Біля берегів Беніну пірати захопили українських моряків

Біля берегів Беніну на заході Африки 15 членів екіпажу танкера були викрадені піратами, серед членів екіпажу є українці, повідомляє 1NEWS з посиланням на УНН.

Танкер-хімовоз, побудований в 2016 році, був захоплений піратами біля берегів Котону, Бенін, в четвер, при цьому було викрадено 15 членів екіпажу.

За даними консалтингової компанії Dryad Global з безпеки на морі, на танкер Davide B, що належить нідерландській компанії De Poli Shipmanagement, “піднялися дев’ять озброєних людей”.

“Судно має екіпаж з 21 особи, що складається з громадян України, Румунії та Філіппін. De Poli підтвердила, що 15 осіб були зняті з корабля, а решта шість… залишаються на борту”, – пише видання.

“De Poli Shipmanagement дуже стурбована нападом на її судно і моряків. Зараз головний пріоритет компанії – встановити контакт зі зниклою командою, щоб забезпечити їх якнайшвидше і безпечне звільнення. Група реагування на надзвичайні ситуації De Poli Shipmanagement підтримує зв’язок з усіма відповідними органами влади, які були повідомлені відразу після інциденту, що стався приблизно о 15:00 UTC (17:00 за Києвом – ред.) в четвер. Компанія перебуває в тісному контакті з сім’ями моряків, щоб підтримати їх в цей надзвичайно важкий час”, – зазначила компанія-власник танкера в своїй заяві.

Компанія Dryad Global, що займається питаннями безпеки на морі, заявила, що судна в регіоні перебувають у небезпеці, оскільки вони, як правило, діють в водах за межами зони дії регіональних сил безпеки.

 

 

 

 

Back to top button