Події

Антисемітизм в Україні – Рада запровадила кримінальну відповідальність – 1News

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО


slovoidilo.ua

Також за вчиненення такого правопорушення можуть оштрафувати

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про запобігання та протидію антисемітизму в Україні. Про це йшлося під час засідання парламенту. Трансляцію веде “Перший Незалежний”.

За вчинення відповідного правопорушення передбачається штраф від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів або обмеження волі на строк до пʼяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років чи без такого.

При цьому аналогічні дії, поєднані з насильством, обманом чи погрозами, а також вчинені службовою особою, караються штрафом від пʼятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років чи без такого.

А такі дії, вчинені організованою групою осіб або спричинили тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

1News за темою: Рада встановила 1 березня датою щорічної індексації пенсій: Що це означає

Нагадаємо, нещодавно, в Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, Міністерство закордонних справ України закликало обʼєднати зусилля для запобігання будь-яким проявам ксенофобії, антисемітизму та нетерпимості. В дипвідомстві наголосили, що Україна ніколи не припинить вшановувати пам’ять жертв Голокосту.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button