Події

Андрій Костін зустрівся з Президентом Литви Ґітанасом Науседою ▫️Генеральний …

Андрій Костін зустрівся з Президентом Литви Ґітанасом Науседою

▫️Генеральний прокурор Андрій Костін обговорив з Президентом Литви Ґітанасом Науседою питання відповідальності росії за воєнні злочини в Україні та створення спеціального трибуналу для розслідування злочину агресії рф. Участь у зустрічі також взяла Генеральна прокурорка Литви Ніда Ґрунскене.

▫️Андрій Костін подякував за те, що Литва завжди підтримувала Україну, як у її війні за незалежність, так і в боротьбі за справедливість.

???? Литва й надалі активно підтримуватиме ідею України щодо створення спеціального трибуналу для розслідування злочину агресії росії проти України. Кожен, хто скоював злочини в Україні або віддавав накази про їхнє вчинення, має постати перед судом, запевнив Президент Ґітанас Науседа.

???? Створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії є найбільш ефективним та дієвим механізмом для притягнення керівництва росії до відповідальності за основні міжнародні злочини. Для України надзвичайно важливою є підтримка Литви цієї ініціативи у Генасамблеї ООН,наголосив Андрій Костін.

???? Twitter

Back to top button