Ексклюзивне

Ілля Кива прийшов в Раду у «Ролексі», який «забув» внести до декларації

Народний депутат від фракції «Опозиційна платформа – За життя» Ілля Кива носить годинник Rolex, якого немає в його електронній декларації.

Кореспондент 1News сфотографував Киву в цьому годиннику під час пленарного засідання Верховної Ради 16 грудня.

Як вдалося з’ясувати, це Rolex моделі Oyster Perpetual Datejust 41. Корпус виконаний зі сталі Oystersteel та 18-каратного жовтого золота.

Матеріал браслету – Rolesor жовтого кольору (сталь Oystersteel і 18-каратне жовте золото).

Вартість такого годинника складає близько 14 600 доларів.

В жодній з поданих за останні роки електронних декларацій нардепа Іллі Киви не зазначений годинний Rolex.

Серед доходів у 2019 році депутат вказав заробітну плату у парламенті, а також дохід від надання майна в оренду компанії ТОВ «Компанія «Сіквел»».

За даними бізнес-пошукової системи «YouControl», компанією «Сіквел» керує громадянин Грузії Іраклі Джикірія, зареєстрований в Київській області. Вид діяльності – неспеціалізована оптова торгівля (додаткові види діяльності пов’язані із сільським господарством та ремонтом техніки). Юридично компанія розташована у Львові.

Цікаво, що Іраклі Джикірія керує ще низкою компаній, серед яких ТОВ «Каскад-Україна». Це кінодистриб’ютор, заснований у січні 2001 року як підрозділ російської компанії «Каскад Фильм».

З 2001 по 2007 компанія володіла правами на прокат фільмів кінокомпанії Sony Pictures Releasing International на території України.

З 2007 року, коли компанія втратила права на прокат стрічок Sony, компанія є кінодистриб’ютором незалежних кіностудій.

У 2006 році, коли в Україні запроваджували обов’язковий дубляж українською для кінопрокату, компанія виступала проти впровадження українського дубляжу в українських кінотеатрах.

Back to top button