Ексклюзивне

Депутати стали носити бейджики від коронавірусу (фото)

Народні депутати України піддалися сумнівній моді та почали носити амулети від коронавірусу. Зокрема, як помітив кореспондент 1News на останньому пленарному тижні, щонайменше двоє нардепів носять так звані «захисні бейджики».

Зокрема такий «оберіг» носить депутат від «Європейської солідарності» Сергій Алєксєєв. У нього на піджаку прикріплений бейджик фірми Air Doctor.

«Блокатор вірусів та алергій Air Doctor – революційний засіб, розроблений і запатентований в Японії, що знищує віруси, мікроби, бактерії, алергени, спори цвілі і також тим самим зменшує неприємні запахи без шкоди для здоров’я дорослих і дітей. Air Doctor – це алюмінієве саше з перфораціями, всередині якого 5г активного речовини. При взаємодії з киснем, генерується газ – діоксид хлору (CLO2), який окисляє білки, що призводить до руйнування структури бактерій», – зазначається на сайті компанії.

Також подібний псевдозахист носить депутатка від «Опозиційної платформи – За життя» Наталія Королевська. Вона зупинила свій вибір на компанії Ecom Air Mask.

На сайті компанії зазначається, що це вірус-стопер у вигляді значка. «Ecom Air Mask – індивідуальний засіб захисту. Продукт з радіусом дії 1м3, термін дії: не відкрита упаковка 1 рік, відкрита 1 місяць», – говориться в описі.

Додамо, що в травні 2020 року бейджик-блокатор коронавірусу помітили на депутаті від «Слуги народу» Миколі Тищенку. Зокрема, його видно на відео, на якому Тищенко звинуватив компанію «Нібулон» у монополізмі. Відповідне відео депутат розмістив на своїй сторінці в Instagram.

Раніше такий же захист носив прес-секретар Президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков. Схоже, бейджик йому не допоміг, адже як відомо він та його дружина перехворіли на коронавірус.

Зазначимо, що всі ці захисні бейджі не мають відповідної сертифікації і їхня дія не доведена клінічно. Завідувачка відділу інституту мікробіології та вірусології НАН України Світлана Загородня в коментарі телеканалу ICTV заявляла, що «немає жодної науково доведеної бази, що воно (бейдджики чи значки – ред.) буде впливати на віруси та бактерії».

«Невідомо скільки газу вони виділяють і чи виділяють взагалі… До того ж, у великій концентрації діоксид хлору токсичний», – зазначила науковець.

Діоксид хлору, який нібито виділяють зазначені вище «обереги», насправді часто використовується для обеззараження води. У повітрі ж він просто розсіюється, якщо його концентрація невелика. При цьому якщо з концентрацією переборщити, можна отруїтися парами газу.

Ціни на такі значки та бейджики доволі високі –  від 1500 гривень за штуку. При цьому є також варіанти для оселі та автомобіля у вигляді очищувача повітря. Такий «блокатор вірусів» обійдеться у 4000 гривень. А от за «гель для дезінфекції повітря в автомобілі та приміщеннях» доведеться заплатити 8000 гривень. Використовувати один такий пристрій можна до двох місяців.

 

 

Мода на бейджики від коронавірусу нагадує інший приклад шахрайства. Зараз актуальним у певних колах, зокрема і в соціальних мережах, є обговорення нібито шкоди від мережі 5G. Дійшло до того, що почала поширюватись інформація про те, що 5G допомагає в поширенні коронавірусу. Аби убезпечитися, підприємці вигадали флешку 5GBioShield, яка повинна блокувати шкідливе випромінювання.

«USB-ключ 5GBioShield з нано-шаром – це технологія квантового голографічного каталізатора для балансування та гармонізації шкідливого впливу незбалансованого електромагнітного випромінювання. Робочий діаметр наношару становить 8 або 40 метрів», – говориться на сайті виробника.

Ціна такої флешки – від 283 фунтів стерлінгів, або майже 360 доларів США.

Видання ВВС опублікувало матеріал, в якому розкрило шахрайство. У статті зазначається, що фахівці компанії Pen Test Partners розібрали одну з таких флешок, і за результатами тестування виявилось, що від звичайної флешки 5GBioShield відрізняється виключно наліпкою на корпусі та звісно ціною.

Додамо, що на сайті «Всесвітньої організації охорони здоров’я» з’явилась окрема сторінка, присвячена 5G-мережі. В ній говориться про відсутність підтвердження негативного впливу хвиль в діапазоні до 300 ГГц на здоров’я людей.

1News

Back to top button