Україна

Суд ухвалив вирок командиру російського танка


Суд ухвалив вирок командиру російського танка

Вісім років та шість місяців позбавлення волі отримав військовий РФ. Вирок поки що не набрав чинності.

 
Командир танка 35-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади у складі 41-ї загальновійськової армії РФ визнаний винним у порушенні законів і звичаїв війни і засуджений до 8 років та шести місяців позбавлення волі. Про це у четвер, 1 серпня, повідомляє командир танка армії РФ.
 
Зазначається, що обвинувачений брав участь у повномасштабному вторгненні збройних сил РФ і 24 лютого 2022 року перетнув держкордон України з території Білорусі у складі танкового екіпажу з метою збройного захоплення міста Чернігів. На початку березня окупант напав на мешканця села Халявін і пограбував його, погрожуючи розстріляти з автомата. Надалі військового РФ взяли в полон військовослужбовці ЗСУ.
 
“Підозрюваний визнав свою провину у скоєнні злочину і щиро покаявся. Сторона захисту просила призначити для нього більш м’яке покарання з урахуванням щирого покаяння військовослужбовця та активного сприяння розкриттю злочину”, – йдеться у повідомленні.
 
Судом під час призначення покарання взято до уваги як доводи сторони обвинувачення, так і доводи захисника підсудного.
 
Вирок поки що не набрав чинності.
 
Підозрюваний визнав свою провину у скоєнні злочину // Фото: Офіс генпрокурора
 
 
Нагадаємо, коригувальник ракетного удару по аеродрому Краматорськ отримав 9 років в’язниці.
 
Також повідомлялося, що завідувача відділу Секретаріату Кабміну, який шпигував на ФСБ РФ визнали винним у держзраді і засудили до 12 років ув’язнення з конфіскацією всього майна.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button