Україна

В Україні заарештували активи РФ та Білорусі майже на 40 млрд


В Україні заарештували активи РФ та Білорусі майже на 40 млрд

Було направлено до суду обвинувальні акти щодо 270 осіб у 67 кримінальних провадженнях.

 
З початку повномасштабного вторгнення Росії суди в Україні заарештували активи російських та білоруських компаній на 39,5 млрд. гривень. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції у четвер, 28 липня.
 

 
Зокрема, були направлені до суду обвинувальні акти щодо 270 осіб у 67 кримінальних провадженнях щодо проросійського бізнесу. За інформацією поліції, за напрямом роботи було оголошено 407 підозр у 216 кримінальних провадженнях і проведено понад тисячу обшуків.
 
Зокрема, правоохоронці вилучили транспортних засобів на суму 1,3 млрд. гривень, які нині служать ЗСУ.
 
“Бурові установки, авіакомпанія, цінні папери банки, авіадвигуни, вагони та тисячі тонн палива – це не повний перелік заарештованих судом, за матеріалами Департаменту, активів на території України, кінцевими бенефіціарами яких є громадяни країни-агресора. Загальна сума заарештованого становить майже 39,5 млрд гривень”, – йдеться у повідомленні.
 
Напередодні повідомлялося, що в Києві накладено арешт на частину ТРЦ, вартістю 1,2 млрд гривень. З’ясувалося, що його фактичними власниками високопосадовці РФ та керівники ВАТ, понад 50% акцій якого належать державі-агресору.
 
Заарештовано білоруські локомотиви, якими РФ перекидала війська
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button