Цікаве

ВБО «Мама и немовля» розпочала черговий збір коштів на адресну допомогу українським дітям, постраждалим від російського вторгнення

Всеукраїнська благодійна організація “Мама і немовля” звернулася до найбільших європейських компаній з проханням долучитися до збору коштів, які будуть адресно використані для допомоги українським дітям, постраждалим від російського вторгнення.

В організації відзначають, що протягом останніх 20 років завдяки участі європейського бізнесу допомогу отримали понад 15,000 дітей і дорослих.

Зокрема, для нужденних родин організація придбала більше 100 будинків. Понад 700 нужденних мам та дітей забезпечуються всім необхідним у 15 соціальних центрах в усіх куточках України. В рамках програми з опіки залишених дітей було врятовано понад 500 малюків, а третина з них – знайшла нову сім’ю. Також протягом багатьох років ВБО «Мама і немовля» допомагає лікувати немовлят з діагнозом Спіна Біфіда – за цей час організації вдалося врятувати і вилікувати близько 7,000 таких дітей.

Сьогодні керівники організації зазначають, що з початком повномасштабної війни кількість сімей, які терміново потребують допомоги, стрімко зросла. Зокрема, за останні три місяці організація змогла перевезти більше 300 поранених та важкохворих дітей на лікування за кордон, ще 250 дітей отримали допомогу на невідкладні операції, які були проведені в Україні.

«Але наші фінансові можливості не безмежні. І тому ми звертаємося по вашу допомогу. Навіть зовсім невеликі суми здатні врятувати життя дитини, вилікувати хворих батьків, допомогти нужденній родині. Ми віримо, що разом ми зможемо врятувати тисячі людських життів. Запрошуємо вас долучитися до допомоги Україні і ще раз продемонструвати всьому світу, що життя людини є найвищою європейською цінністю та основою будь-якого демократичного суспільства» – кажуть керівники ВБО.

Контактна інформація:

Всеукраїнська благодійна організація “Мама і немовля”, вул. Предславинська, 12, Київ, 03150, Україна, +38 (068) 201-91-63, +38 (050) 250-00-00, http://www.mamainemovlya.org.ua, https://saveukrainianchildren.org.ua, https://www.facebook.com/vbomamainemovlia/

Керівники: засновник та президент ВБО “Мама і немовля”, доктор юридичних наук Олег Мельничук і голова правління ВБО “Мама і немовля”, Почесний голова правління Української асоціації Спіни Біфіди та гідроцефалії Алла Мельничук

Реквізити:

Beneficiary VBO MAMA I NEMOVLYA
Code: 33597525
IBAN: UA343052990000026002026210767
JSC CB “PRIVATBANK”
SWIFT Code: PBANUA2X

IBAN UA673005280000026005000023772 USD, EURO
OTP BANK JSK
SWIFT Code: OTPVUAUK

Потреба в невідкладній допомозі

Серед ситуацій, з якими працює організація, є такі, що потребують невідкладної допомоги. Через війну і зниження економічної активності батьки все частіше не мають можливості забезпечити необхідні ліки чи витратні матеріали, через що діти змушені чекати на операції. Наразі під опікою організації перебувають десятки таких діток. Без термінових операцій та матеріальної допомоги вони просто не виживуть або втратять можливість бути фізично і розумово повноцінними. Багатьом з них немає й тижня, проте є важкий діагноз – Спіна Біфіда, синдром Штурге-Вебера тощо. Ось деякі з таких випадків:

Настя

Важкий синдром забирає в Настуні можливість жити повноцінно! Її організм вразила складна недуга – підтверджений синдром Штурге-Вебера. Візуально на обличчі маляти утворюються капілярні мальформації, але внутрішні наслідки набагато складніші: судороги, неврологічні захворювання, розумова відсталість, глаукома очей та звуження судин, що може призвести до інсульту. Наслідки непередбачувані! Зараз Настуня під постійним наглядом лікарів. Вони наголошують на необхідності проведення лазерної терапії, яка допоможе висвітлити обличчя крихітки та попередити негативні наслідки для здоров’я.

Іван

У Івана складний перебіг прогресуючої гідроцефалії, розвивається запалення у головному мозку. Надмірний тиск шкодить головному мозку та провокує швидкий ріст об’єму голівки. Лікарі бачать вихід лише у терміновій операції. Вона дасть шанс Іванкові на полегшення стану та одужання, адже зараз страждає весь організм! Сім’я малятка повністю виснажена та не має можливості оплатити дороговартісні витратні матеріали.

Віра

Маленькій Вірочці раптово стало погано. Крихітку швидкою доставили в лікарню. Після обстеження, припущення лікарів підтвердилися — необхідна термінова операція на головному мозку. Часу чекати зовсім немає! Мозок крихітки перебуває під великим тиском.  Без операції Вірочка втратить усі набуті навички та не зможе повноцінно розвиватися далі.

А ось деякі з історій дітей, яких вдалося врятувати завдяки допомозі всіх небайдужих:

Софія

Сім’я Софії була цинічно розстріляна російськими загарбниками, дівчинка дивом вижила, проте потребувала негайного втручання з боку лікарів. Софія мала сильне поранення у шию та уламки, що застрягли в її тілі. Її молодшого братика, на жаль, врятувати не вдалось. ВБО “Мама і немовля” терміново доставили Софію до клініки в Італії, де вона отримала допомогу та була врятована. Відео після лікування: https://www.youtube.com/watch?v=QBfwS-xC058

Соня Іванова з Миколаєва

Соня ледь вижила під час обстрілу її будинку в Миколаївській області. Уламок снаряда влучив дитині в голову, і з ним вона прожила декілька тижнів. ВБО «Мама і немовля» допомогла дівчині пройти складну операцію та підтримували її протягом всього періоду реабілітації. Наразі дівчина одужує, повертається до гри на гітарі та навіть виступила перед благодійним матчем київського футбольного клубу “Динамо” в Іспанії.

Софія з Бучі

Неймовірне диво, що організації вдалося з палаючої та окупованої Бучі вивезти до Риму усіх поранених діток, зокрема Софію та її тата. Дівчинка втратила все – маму, будинок, звичне життя та … руку. Дитяча лікарня в Римі за проханням ВБО відразу прийняла родину на операцію та лікування. Зараз Софійка одужує, продовжує реабілітацію та вірить у майбутнє, яке обов’язково в неї буде!

Кирилко

Ворожий снаряд влучив у будинок, де на той момент були 11-річний хлопчик та вся його сім’я. Він єдиний, хто залишився у живих. Кирилко отримав численні уламкові поранення. Також у нього діагностували інсульт. ВБО ризикнула вивезти Кирилка на лікування в Італію військовим літаком. Зараз він успішно проходить там курс лікування.

Віолета

Віолета народилася зі складною і рідкісною нейрохірургічною патологією – мозковою грижею. Необхідно було діяти негайно, тому першу операцію Віолета пережила в перші години життя. Організація підтримувала малятко під час трьох основних операцій на головному мозку. Випадок Віолети – унікальний, вимагав цілеспрямованої і злагодженої робити багатьох спеціалістів. Сьогодні маємо чудовий результат – абсолютно здорова дитина вже вдома поряд з найріднішими! Сюжет ТСН: https://youtu.be/UmBowKhX2es

 

 

Back to top button