Україна

Україна готує гумкоридор зі Святогірської лаври для 600 осіб


Україна готує гумкоридор зі Святогірської лаври для 600 осіб

Значна частина паломників прибула до лаври ще до початку активних бойових дій, зазначили у ГУР.

Україна працює над організацією гуманітарного коридору для евакуації мирних жителів з території Святогірської лаври на Донеччині. Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони у четвер, 14 липня.

Наголошується, що Святогірська лавра зазнає постійних артилерійських обстрілів з боку російських військових. При цьому на території лаври досі перебуває близько 600 мирних жителів. 70% із них – паломники та місцеві жителі, які намагалися знайти прихисток від обстрілів.
 
“Значна частина паломників прибула до лаври ще до початку активних бойових дій. Через бойові дії мирні жителі не змогли евакуюватися і звернулися з проханням про організацію безпечного коридору”, – розповіли в ГУР.
 
Зазначається, що близько 100 ченців відмовляються залишати територію лаври. Частина з них через поранення, вік і хвороби перебувають у важкому стані, що унеможливлює їх евакуацію. Для них організується доставка гуманітарних вантажів – їжі, води та медикаментів.
 
У ГУР додали, що для запобігання провокаціям Україна готова залучити міжнародних посередників для сприяння в організації гумкоридора.
 
Нагадаємо, 1 червня Росія обстріляла Святогірську лавру, внаслідок чого загинуло троє людей, четверта особа пізніше померла в лікарні. Ще чотири особи отримали тяжкі поранення.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button