Україна

У Раді зареєстрували проєкт постанови про звільнення директора ДБР – 1News

Олександр Трухін
Фото з відкритих джерел

Ініціаторами проєкту стали 13 нардепів від “Європейської солідарності” і Кіра Рудик з Ярославом Желєзняком з “Голоса”

У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про звільнення директора Державного бюро розслідувань Олексія Сухачова. Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Ініціаторами проєкту постанови №7010 стали 13 нардепів від “Європейської солідарності” і Кіра Рудик з Ярославом Желєзняком з “Голоса”.

Повна назва: “Проект Постанови про звернення до Президента України стосовно визнання роботи Директора Державного бюро розслідувань Сухачова О.О. незадовільною та звільнення зазначеної особи із займаної посади”.

1News за темою: Це нищівний удар по президенту, – експерт про скандал із Трухіним

Нагадаємо, журналісти оприлюднили розслідування аварії за участю нардепа від “Слуги народу” Олександра Трухіна, яка сталася в серпні 2021 року. Як виявилося, депутат намагався дати хабар в 150 тисяч гривень правоохоронцю і хотів покинути місце події. Відповідне відео опублікувала “Українська правда”.

На відео Трухін звертається до поліцейського зі словами “давай я тихенько в ліс піду”, а потім обіцяє “поговорити” з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським.

Як повідомлялося, Міністерство внутрішніх справ після публікації відео з камер патрульних, які були на місці ДТП, заперечує, що нардеп Олександр Трухін намагався “домовитися” з главою відомства Денисом Монастирським.

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальну справу проти народного депутата від фракції “Слуга народу” Олександра Трухіна через його спроби дати хабаря правоохоронцям.

Як повідомлялося раніше, в серпні 2021 року “слуга народу” Олександр Трухін став учасником ДТП у Дарницькому районі Києва. Внаслідок аварії шестеро людей, серед яких двоє дітей та голова Комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі, отримали тілесні ушкодження.

Згодом, народний депутат Олександр Трухін після публікації розслідування “Української правди” про його участь у ДТП заявив, що готовий скласти мандат, якщо вимагатиме партія.


Джерело

Back to top button