Україна

Микола Головань – помер творець “Луцького будинку з химерами” – новини


Фото з відкритих джерел

Його не стало на 80 році життя

У Луцьку на 79-му році життя помер місцевий скульптор Микола Головань, що збудував у місті так званий будинок з химерами. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив мер Луцька Ігор Поліщук.

“Сьогодні помер Микола Микитович Головань, почесний громадянин міста Луцька, абсолютно непересічна та знакова для нашого міста особистість. Вічна і світла пам’ять. Царство небесне! Іменем Миколи Голованя буде названа одна з вулиць нашого міста”, – йдеться в публікації.

Поліщук також повідомив, що місто забезпечить та оплатить поховання Голованя та надасть матеріальну допомогу родині.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що Головань кілька тижнів лікувався в обласній лікарні – мав серйозні проблеми із серцем. Врешті, його серце не витримало.

Як відомо, “Луцький будинок з химерами” – архітектурна пам’ятка сучасності, розташована на території Історико-культурного заповідника “Старий Луцьк” на березі річки Стир.

Новини за темою: Помер радянський режисер Віктор Мережко

Нагадаємо, у Львові повідомили про смерть судді та тренера з боксу Олександра Бодні. Йому було 69 років. Як відомо, був багаторазовим чемпіоном України, майстром спорту міжнародного класу, суддею міжнародної категорії АІВА. Про причину смерті наразі не повідомляють.


[ad_2]
Source link

Back to top button