Цікаве

У Перу знайшли 20 000 доларів у ванній кімнаті президентського палацу

"Заначка" складалася із заощаджень і зарплати керівника адміністрації президента Перу

Прокуратура Перу знайшла 20 000 доларів США у ванній кімнаті президентського палацу в рамках розслідування звинувачень у “торгівлі впливом” з боку чиновників.

Про це інформує 1News.

Бруно Пачеко, який подав у відставку з посади керівника адміністрації президента Перу Педро Кастільо, сказав слідству, що гроші належать йому, але заперечував будь-які правопорушення.

За його словами, “заначка” складалася з його заощаджень і зарплати.

Щомісячна зарплата Пачеко до відставки складала 25 000 солів (6 250 доларів США).

Він не сказав слідчим, чому тримав таку суму грошей у ванній кімнаті свого офісу.

Обшук у президентському палаці став частиною розслідування звинувачень у тому, що пан Пачеко тиснув на керівника податкового та митного агентства Перу, щоб він надав деяким компаніям, якими керують його друзі, вигідніші умови.

Чинний президент Перу Педро Кастільо прийшов до влади у липні цього року після напружених виборів, які розділили країну навпіл.

Він колишній вчитель та профспілковий активіст, який сповідує ліві погляди щодо економіки та зовнішньої політики, водночас виступає проти одностатевих шлюбів та абортів.

Його називають першим “бідним президентом” країни.

На виборах Кастільо переміг доньку засудженого експрезидента Альберто Фухіморі (1990-2000) Кейко, яку підтримували частина виборців з правими та ультраправими поглядами.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button