Україна

Уповноважена з прав людини заявляє, що Саакашвілі навмисно доводять до смерті

Здоров’я громадянина України, Голови Виконавчого комітету Національної ради реформ при Президентові України Міхеіла Саакашвілі, який голодує 39-й день, стрімко погіршується. За інформацією консиліуму лікарів, які сьогодні відвідали Міхеіла у пенітенціарній установі №12 у м. Руставі (Грузія), стан його здоров’я незадовільний і може змінитися у гірший бік кожної хвилини. Про це заявила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, повідомила 1News прес-служба омбудсмана.

Омбудсман закликала грузинську владу невідкладно забезпечити переведення громадянина України до лікарні, яка облаштована для надання екстрених реанімаційних заходів та відповідає стандартам надання медичної допомоги таким пацієнтам з урахуванням усіх рекомендацій консиліуму лікарів.

Через поширення в ЗМІ повідомлень представників грузинської влади про нібито прийом їжі Міхеілом Саакашвілі, він з 6 листопада відмовився від будь-яких ліків, вітамінів та підтримувальних препаратів. Хоча їхній перелік був визначений начальником медичного відділення Особливої пенітенціарної служби та медперсоналу установи для запобігання наступанню летальних наслідків.

«Спонукання Міхеіла відмовитися від цих препаратів є нічим іншим як способом позбавлення його життя», – наголосила Людмила Денісова.

Уповноважений просить іноземні держави та міжнародні правозахисні організації рішуче засудити дії посадових осіб Грузії, які порушують права громадянина України на життя та здоров’я.

Людмила Денісова звернулася до влади Грузії терміново забезпечити громадянина України Міхеіла Саакашвілі належним лікуванням, що може врятувати йому життя.

Back to top button