Цікаве

Хелловін 2021: головні ритуали та обряди свята

Наближається найстрашніший день року – Хелловін 2021, який настане 31 жовтня. Він оповитий таємницею та містикою, хоча спочатку тема святкування була цілком невинна – закінчення збору врожаю та зустріч зими.

Але згодом це свято, яке проводиться напередодні Дня всіх святих, обросло різними ритуалами, обрядами, забобонами та заборонами, багато з яких дійшли і до нашого часу. Про найголовніші та найцікавіші розповідає 1News.

Ритуали та обряди на Хелловін

  • Світильник Джека

 

Ритуали на Геловін / Фото: unsplash

 

Один із головних ритуалів Хелловіну – це запалювання світильника Джека, який символізує гарбуз із прорізами у вигляді очей та рота . Після того, як світильник вирізаний і оформлений найстрашнішим або прикольним чином, всередину вставляється і запалюється свічка. За старих часів люди відлякували нечисту силу і злих духів, на які таке багате свято. Цей ритуал на Геловін зберігся і до наших днів.

  • Страхи

 

Звичаї Геловін / Фото: unsplash

Головна мета свята – налякати та розвеселити якомога сильніше. Кого? Та всіх підряд: рідних, друзів, сусідів, колег, а головне – нечисту силу, щоб вона пройшла повз та позбавила неприємностей. Для цього люди здавна вбиралися в моторошні костюми, перетворюючись на Хелловін у монстрів.

  • Вікна та двері

 

Прикмети на Геловін / Фото: unsplash

 

На Хелловін у жодному разі не можна залишати відчиненими вікна та двері, щоб через них у житло не проникла нечиста сила. Тож усі намагалися весь час тримати закритим будинок і замикатися на всі засуви.

  • Свічки
Обряди на Геловін / Фото: unsplash

 

До Хелловіну зазвичай приурочували ритуальне прибирання та очищення будинку . Для цього обходили всі кути житла зі свічкою, вугіллям або хвойною гілкою, що димилася, і обкурювали приміщення, щоб вигнати нечисту силу і повернути удачу в сім’ю.

  • Віщі сни

 

Ритуали на Геловін / Фото: unsplash

 

Люди здавна вірили, що в ніч Хелловіну можна побачити віщий сон. А тому, перед тим, як лягати спати, намагалися зосередитися на важливому для себе питанні, сфокусуватися на проблемі та сформулювати прохання. А після пробудження – постаратися згадати свій сон і знайти в ньому підказку на рішення .

  • Все навпаки

 

Приколи на Геловін / Фото: unsplash

 

Доволі прикольний ритуал для того, щоб заплутати темні сили – це робити все навпаки. Наприклад, ходити задом наперед, вбратися в одяг навиворіт. Вважалося, що тих, хто робить все шиворіт-навиворіт, нечиста сила обходить стороною.

  • Павуки

 

Прикмети на Геловін / Фото: unsplash

 

У ніч Хелловіну у жодному разі не можна вбивати павуків. Навпаки, до них ставилися як до попередження про щось важливе. І якщо вдома бачили павука, то намагалися обережніше ставитись до отриманої інформації.

Джерело: Сьогодні

Back to top button