Світ

Збройні сили Британії почали перевезення пального на АЗС країни

Сьогодні вранці британській військові почали допомагати доставляти паливо на заправні станції, оскільки деякі частини країни зіткнулись з нестачею палива на тлі дефіциту водіїв, інформує 1NEWS з посиланням на ЄП.

Близько 200 військовослужбовців, половина з яких водії, розгорнули в рамках операції “Ескалін”, щоб збільшити кількість водіїв танкерів.

Більшість військовослужбовців працюють в Лондоні і на південному сході Англії, де зберігається найгостріша нестача. Багато з них пройшли навчання в компанії Hoyer, що займається нафтовою логістикою.

Британський уряд зіштовхнувся з критикою за те, що він не відправив військових раніше, після того, як після повідомлень про скорочення поставок палива на заправках виникла хвиля панічних закупок.

“Ми тісно співпрацюємо з галуззю, щоб допомогти збільшити запаси палива, і є ознаки поліпшення середніх запасів на АЗС по всій Великій Британії, при цьому попит продовжує стабілізуватися.

Запаси в Лондоні і на півдні Англії відновлюються трохи повільніше, ніж в інших частинах Великої Британії, тому ми почали розгортання військового персоналу для збільшення поставок в ці райони”, – прокоментував ситуацію представник уряду.

Британія зіткнулася з панікою на АЗС, коли нафтові компанії оголосили, що у них недостатньо водіїв для перевезення бензину і дизельного палива з нафтопереробних заводів.

Уряд Британії раніше оголосив про видачу 5000 тимчасових віз для іноземних водіїв вантажівок, щоб заповнити нестачу водіїв, яка посилюється Covid, Brexit та іншими факторами.

 

 

Back to top button