Цікаве

Україна може втратити безвіз: що обурило країни ЄС

Останніми днями в ЗМІ з’явилася інформація, що ЄС може скасувати безвізовий режим для деяких країн, зокрема і для України. Причина нібито полягає в незаконному проживанні й необґрунтованих запитах про надання притулку.

Що все це означає і чи дійсно українці найближчим часом можуть втратити право на вільний в’їзд до держав Євросоюзу – розповідає 1News.

Що сталося?

Ще в серпні Європейська комісія надала звіт про дотримання ослабленого візового режиму. Він стосується дев’яти країн-сусідів ЄС, громадяни яких мають право на безвізовий в’їзд.

У документі сказано, що Україна продовжує виконувати умови візової лібералізації. Водночас європейські чиновники закликають нашу країну активніше працювати в галузі антикорупційних реформ і боротьби з організованою злочинністю.

ЗМІ пишуть, що в ЄС з'явилася нова "рекомендація" щодо безвізу

 

Але 29 вересня з’явилися більш конкретні претензії з боку Заходу – їх нібито висловила влада Бельгії, Франції, Італії, Німеччини та Чехії. Представники цих країн скаржаться на незаконне проживання громадян безвізових держав, а також необґрунтовані запити про надання притулку.

Джерело: Обозреватель

Back to top button