Цікаве

Шматочок весільного торта принца Чарльза та леді Діани продали за 2500 доларів

Торт виставили на аукціон до 40-ї річниці весілля Чарльза і Діани

Шматочок весільного торта принца Чарльза та леді Діани Спенсер продали за 1850 фунтів стерлінгів (2500 доларів) на аукціоні.

Про це інформує 1NEWS.

Спочатку він належав Мойрі Сміт, співробітниці домогосподарства Королеви-матері у Кларенс-Хаусі.

Жінка зберегла десерт за допомогою харчової плівки.

Шматок вирізаний з одного з 23 офіційних весільних тортів. Він вкритий глазур’ю із зображенням королівського герба у золотистому, червоному, синьому та сріблястому кольорах.

Торт вперше виставили на аукціон 2008 року, а тепер під час онлайн-торгів його придбав Джеррі Лейтон із Лідса.

Аукціоністи припускали, що лот піде за 500 фунтів стерлінгів, але були здивовані ажіотажем навколо нього.

Пан Лейтон, який фрахтує човни класу люкс, заявив, що заповів після смерті передати торт разом зі своїм маєтком на благодійність.

“У мене також був задум розіграти його в лотерею, гроші від якої підуть до благодійної організації Centrepoint, яка була під патронажем принцеси Діани”, – зазначив він.

Пан Лейтон планує поїхати за тортом з Йоркшира до Глостерширу наступного тижня. Каже, що хоче переконатися, чи торт у доброму стані.

Аукціон заявляє, що інтерес до королівських ласощів виявили учасники торгів з Великої Британії, США та кількох країн Близького Сходу.

“Схоже, цього разу він привернув набагато більшу увагу, ніж 13 років тому, коли ми продали його разом із листом подяки Чарльза і Діани”, – пояснив Кріс Олбері, фахівець із королівських пам’ятних речей на акціоні Dominic Winter у Глостерширі.

Пані Сміт зберігала цінний десерт у старій бляшаній коробці для тортів. На кришці – напис її рукою: “Обережно – весільний торт принца Чарльза та принцеси Діани” і дата 27 липня 1981 року.

Її родина продала торт колекціонеру в 2008 році, тепер його знову виставили на аукціон до 40-ї річниці весілля Чарльза і Діани.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button