Як зварити смачні макарони: корисні лайфхаки
Здавалося б, про те, як зварити будь-яку пасту, ми всі давно знаємо і радити в цій справі нічого. Але немає меж досконалості і, можливо, про деякі моменти цього процесу ви не здогадувалися. 1News розповідає 10 лайфхаків, як зварити ідеальні макарони.
Лайфхак №1. Додавайте у воду не тільки сіль
Крім солі, киньте в киплячу воду трохи лимона або цибулі, очищені зубчики часнику, зелень, перець чилі або спеції. Однак завжди враховуйте, який соус і спеції в ньому доповнюватимуть пасту. Інакше є ризик переборщити зі спеціями.
Лайфхак №2. Кладіть макарони виключно в киплячу воду
Якщо покласти пасту в недостатньо гарячу воду, вона може злипнутися.
Лайфхак №3. Не обов’язково проварювати листи лазаньї перед приготуванням
Листи для лазаньї не треба попередньо проварювати. Важливо, щоб у соусі була достатня кількість води, ну й запікати лазанью треба не менше 20 хвилин.
Лайфхак №4. Просмажте макарони перед варінням
Це додасть чудового горіхового смаку, який чудово поєднується з вершковими соусами. Наприклад, можна поставити макарони на деко в розігріту до 180 градусів духовку на 5-10 хвилин, доки вони не почнуть підрум’янюватися. Потім макарони треба охолодити і готувати як зазвичай. Також можна підсмажити макарони на сковороді з невеликою кількістю олії. Часто помішуйте, щоб вони не підгоріли.
Лайфхак №5. Перемішуйте макарони після того, як ви закинули їх у воду
Перемішування макаронів, насамперед перші кілька хвилин, може запобігти їхньому злипанню.
Лайфхак №6. Використовуйте воду, в якій варилися макарони
Кілька ложок такої води в соусі додадуть йому приємнішого смаку.
Лайфхак №7. Враховуйте форму макаронів, це важливо при виборі соусу
Наприклад, для спагеті ідеальні м’ясні соуси, тальятеле смакують з вершковими соусами, макарони коротких форм ідеально підходять для песто, а орзо смачні в супах і рагу.
Лайфхак №8. Не промивайте макарони після приготування
Після приготування макарони не треба обполіскувати. Просто злийте воду і змішайте із соусом.
Лайфхак №9. Додайте трохи перцю чилі в соус до макаронів
Експерти запевняють, що паста і перець чилі в соусі – ідеальне поєднання. Ну й звісно, не забудьте часник і оливкову олію.
Лайфхак №10. Соус до макаронів приготуйте заздалегідь
Поки ваша паста вариться, переконайтеся, що ваш соус готовий, щоб ви могли швидко викласти його на тарілку. Паста завжди смачніше, коли вона подається одразу ж після приготування.
Джерело: Lovefood.com