Україна

У Мінекономіки розповіли, якою буде наступного року інфляція

Консенсусна оцінка інфляції (у розрахунку грудень до грудня) на 2021 р.становить 7,4% проти 6% (попередньої оцінки консенсус-прогнозу), на 2022 р. — 6,6% на відміну від 6% відповідно. Такий консенсус-прогноз оприлюднило Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства на сайті, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

“У 2023-2024 роках, на думку експертів в Україні, продовжиться зростання на рівні 3,5% в 2023 році і 3,9% в 2024 році, а інфляція повернеться до цільових орієнтирів НБУ (5,7% в 2023 році і 5,1% в 2024 році)”, – зазначають у відомстві.

Відзначається, що головними консенсус-меседжами є: динамізм і невизначеність поточної ситуації як в Україні, так і у світі, який зараз формується під впливом чинника пандемії та вакцинації, запроваджених заходів підтримки економіки з боку влади різних країн; існування низки ризиків, що створюють загрозу для стійкого зростання вітчизняної економіки; відновлення зовнішнього попиту і можливості і обмеження, які у зв’язку з цим може отримати Україна; зростання витратності, який зараз підживлює інфляційні процеси в Україні і світі, але буде згасати з часом; важливість для України відновлення інвестиційної активності: джерела, роль державної політики в цьому процесі і ризики.

Back to top button