Медики стверджують, що вживання сосисок на 50% збільшує ризик серцевих захворювань
Нове дослідження канадців виявило, що вживання всього двох сосисок на тиждень збільшує ризик серцевих захворювань і передчасної смерті на 51%, інформує 1NEWS з посиланням на lenta.ua.
Крім того, поїдання обробленого м’яса в цілому підвищує ризик судинних захворювань. При цьому вживання сирого червоного м’яса або птиці не завдає такої шкоди здоров’ю.
Команда експертів з Університету Макмастера в Канаді, відстежувала раціон і стан здоров’я ста тридцяти тисяч чоловік з двадцяти однієї країни на п’яти континентах. І вони виявили на 46% вищий ризик серцево-судинних захворювань, а також на 51% вищий ризик передчасної загибелі серед тих, хто їв оброблене м’ясо в кількості не менше 150 грам в тиждень. Обробленим вважається будь-яке м’ясо, яке коптили, солили, в’ялили або обробляли за допомогою хімічних консервантів.
Крім того, в результаті дослідження також з’ясувалося, що вживання обробленого м’яса викликає серцево-судинні захворювання, включаючи підвищений кров’яний тиск, інсульт і деменцію.
На думку експертів журналу American Journal of Clinical Nutrition, що опублікував дослідження, людям слід повністю уникати вживання обробленого м’яса, такого як ковбаса, шинка, паштет, солонина, копчене м’ясо, салямі і в’ялений бекон.