Вчені назвали продукти, які покращують роботу мозку
Вчені з’ясували, що вживання риби людиною найкраще впливає на роботу мозку, пише 1NEWS з посиланням на ukrhealth.net.
Дієтолог, доктор медичних наук Михайло Гінзбург також назвав інші продукти, які потрібно їсти, щоб мозкові клітини передчасно не постаріли.
“У рибі багато омега-3-поліненасичених жирних кислот, які необхідні для побудови мембран нервових клітин. Краще морська жирна риба на зразок скумбрії і лосося”, – сказав експерт.
На другому місці по користі Гінзбург назвав яйця і яєчні жовтки. У них багато фосфоліпідів, потрібних для побудови клітинних мембран. На третє місце дієтолог поставив пофарбовані овочі на зразок моркви, гарбуза, перцю, томатів. Вони містять бетакаротин і каротиноїди, що володіють вираженою антиоксидантною дією.
Далі, на думку фахівця, слідують апельсини та інші цитрусові, так як вони містять кверцитин це сильна протизапальна речовина. Воно захищає судини і клітини головного мозку від пошкодження. На п’ятому місці опинилися приправи. Добре впливають на мозок такі спеції як імбир, часник, перець. Вони захищають клітини мозку від передчасного старіння.