Стало відомо, які продукти найбільше подорожчали за тиждень
Протягом тижня 18-25 березня частина продуктів в Україні подорожчали, деякі – подешевшали. Про це свідчать дані моніторингу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, пише 1NEWS, посилаючись на РБК-Україна.
Дані оприлюднив заступник міністра Тарас Висоцький на своїй сторінці в Facebook.
Серед найбільших змін за останній тиждень, – зростання ціни на соняшникову олію на 0,9 гривень за пляшку.
Крім того, цукор подорожчав на 0,4 гривні за кілограм, вівсяна крупа – 0,7 гривень.
Водночас ціни на картоплю впали на 0,2 гривні за кілограм, на моркву – на 0,1 гривню, на цибулю – на 0,2 гривні.
Нагадаємо, даними Держстату, за січень-лютий, буряк подорожчав на 40,3% до 7,6 гривень за кілограм, морква – на 23,2% до 7,4 гривень за кілограм, цибуля – на 22,7% до 6,3 гривень за кілограм, капуста – на 20,4% до 5,7 гривень за кілограм, картоплю на 16,9% до 11,9 гривень за кілограм.
Крім того, яйця подорожчали на 17,4% до 32,3 гривень за десяток, соняшникова олія – 13,0% до 47,6 гривень за літр, цукор – на 10,7% до 23,1 гривень за кілограм
Як повідомляло РБК-Україна, споживчі ціни в Україні у лютому 2021 року в порівнянні з січнем зросли на 1,0%. У річному вимірі (до лютого 2020 року) інфляція прискорилася до 7,5%.