Україна

Україна візьме участь у випробуваннях вакцини від коронавірусу у вигляді спрею

Україна візьме участь у клінічних випробуваннях індійського препарату від коронавірусу у вигляді спрею. Про це на брифінгу заявив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Дійшли до згоди на участь України в клінічних випробуваннях розробки нової вакцини у формі назального спрею чи крапель», – зазначив він.

За його словами, це новий продукт індійської компанії, щодо якої починається перший етап випробувань.

«Вони будуть швидко рухатись. Другу та третю стадію ми можемо провести в Україні», – розповів глава МОЗ.

Він додав, що восени клінічні випробування планують завершити.

За словами міністра участь у випробуваннях надасть Україні пріоритетний доступ до нового препарату.

В той же час Максим Степанов розповав, що Україна очікує отримати щонайменше 22,6 мільйона доз вакцин від коронавірусу різних виробників.

«У рамках візиту до Індії вдалося вирішити кілька стратегічних задач, зокрема попередньо домовитися про додаткову партію вакцин розробки американської компанії Novavax. Попереду контрактування ще 5 млн вакццин NovaVax. Станом на сьогодні маємо очікувані поставки вакцин: від компанії Pfizer в рамках ініціативи COVAX – більше ніж 100 тисяч доз, від компанії Sinovac – близько 2 мільйонів доз, компанії AstraZeneca – ще 1,5 мільйона отримати від Serum Institute і також до 4 мільйонів отримати або від Serum Institute, або від іншого виробника в рамках ініціативи COVAX. Від компанії NovaVax 10 мільйонів доз вакцин у нас уже підписано і на 5 мільйонів розраховуємо найближчим часом укласти контракт згідно досягнути мною домовленостей», – конкретизував Степанов.

За його словами, «цього більше ніж достатньо для повноцінного проведення програми вакцинації протягом поточного року».

Back to top button