Україна

В Києві розпочалась приписка юнаків до призовних дільниць

Починаючи з 04.01.2021 року по З1.03.2021 року в місті Києві розпочинається приписка юнаків чоловічої статі 2004 року народження до призовних дільниць. Відбувається це відповідно до статті 14 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», повідомляє 1News з посиланням на повідомлення КМДА.

Приписка громадян України чоловічої статі до призовних дільниць проводиться з метою взяття їх на військовий облік, визначення наявних призовних ресурсів, ступеня придатності до військової служби, встановлення освітнього рівня, здобутої спеціальності або професії, рівня фізичної підготовки, вивчення особистих якостей.

До призовних дільниць щороку протягом січня – березня приписуються допризовники, яким у рік приписки виповнюється 17 років. Приписка проводиться районними військовими комісаріатами за місцем проживання.

Для приписки до призовної дільниці громадяни України зобов’язані особисто прибути до районного військового комісаріату в строк, зазначений у повістці, та подати необхідні документи, перелік яких установлюється Міністерством оборони України.

Back to top button