Україна

Зустріч Зеленського з олігархами: стали відомі подробиці

Бізнесмен Андрій Ставніцер (співвласник і генеральний директор порту ТІС) повідомив деталі зустрічі представників бізнесу з Президентом України Володимиром Зеленським, яка відбулась вчора в Офісі глави держави, повідомляє 1News.

Зокрема, за його словами бізнесмени домовились створити окремий фонд, з якого країна зможе забезпечувати лікарні необхідними засобами. «Крім грошей, будемо допомагати людьми, ресурсами, логістикою, досвідом», – зазначив він.

Ставніцер уточнив, що в кожного будуть свої компетенції.

«Першочергове – апарати для штучної вентиляції легенів. З цим все погано, лікарні катастрофічно не готові. І тести потрібні обох типів… З тестами питання більш-менш вирішено, в суботу приїде перший 1 млн експрес-тестів, за словами президента їх в першу чергу передадуть на передову», – пише бізнесмен.

Ставніцер додав, що він разом з Катериною Ножевніковою купив для Одеської інфекційної лікарні 2 апарати ШВЛ, але потрібні ще.

«Їх неможливо знайти – якщо у вас є інформація, хто продає, будь ласка, напишіть», – додав він.

«Я особисто і група TIS будемо допомагати Одесі, області та всій країні стільки, скільки буде потрібно. Скоро в області буде дуже багато роботи, знадобиться будь-яка можлива допомога від кожного з вас. З цього приводу окремо напишу найближчим часом. А поки наполягаю: супергероєм зараз стане той, хто проявить силу сидіти вдома і подбає, щоб так само зробили батьки», – додав він.

В коментарях дописувачі прикріпили повідомлення від керівників мережі будівельних гіпермаркетів “Епіцентр”, які пишуть, що направлять у лікарні Києва, обласні центри та великі міста України 100 апаратів штучної вентиляції легенів. Однак, не зрозуміло, де вони візьмуть ці апарати у такій кількості, адже зараз на ринку виник їх дефіцит.

Про дефіцит апаратів ШВЛ зокрема на своїй сторінці у Facebook пише керівник будівельної компанії Taryan Group Артур Мхитарян. “Апарати штучної вентиляціх легенів продають приватні компанії, оскільки через дефіцит у офіційних дистриб’юторів обладнання немає. Компанії, які готові продати апарати, можуть привезти їх в кращому випадку через 2-3 тижні, а то і 2-3 місяці! В результаті зіткнулися з тим, що дістати ці апарати зараз вкрай складно. Пошуки продовжуємо. Якщо у когось є інформація, де їх можна купити, будь ласка, дайте зворотний зв`язок”, – пише Мхитарян.

За словами Ставніцера, на зустрічі з Президентом були присутні 15 бізнесменів. Серед них новопризначений міністр економіки Ігор Петрашко, Віктор Пінчук (інвестиційно-консалтингова компанія EastOne), Ринат Ахметов (Метінвест), Ігор Коломойський (група Приват), Олександр Ярославський (група DCH), Андрій Веревський (Кернел), Сергій Тігіпко (ТАС), Віталій Гайдук, Ігор Воронов, Владислав Чечоткін (Rozetka), В`ячеслав Клімов (Нова пошта).

Back to top button