Цікаве

40 шт печива із 1 яйця! Начинка всього із 2-х інгредієнтів! Дуже смачне печиво-тістечко за копійки

Ви маєте це спробувати. Рецепт неймовірний! Сміливо раджу!

Інгредієнти:

Тісто:

  • 1 яйце
  • 200 г цукру
  • 100 г масла
  • 200 мл молока кімнатної температури
  • 2-3 ст. л какао
  • 1 п (10 г) розпушувача
  • 320 г борошна
  • 1 п. (10 г) ван. цукру
  • дрібка солі

Вишневий крем:

  • Вишня (розморожена або свіжа) – 200 г
  • Цукор – 80 г
  • Желатин швидкорозчинний – 15-16 г

Декор:

  • Шоколад – 20-30 г розтопити

Приготування:

Для тіста в миску кладемо масло, додаємо цукор, ванільний цукор і щіпку солі. Продукти збиваємо міксером ~ 1 хвилину до однорідності.

Потім додаємо 1 яйце кімнатної температури. Збиваємо міксером ще 1-2 хвилини до пишноти.

Далі вливаємо 200 мл молока кімнатної температури. Перемішуємо.

Через сито в 2 заходи просіюємо сухі інгредієнти: борошно, какао та розпушувач. Замішуємо тісто лопаткою.

Готове тісто густе, без грудочок, з лопатки не спадає.

Тісто перекладаємо у кондитерський мішок.  Видавлюємо порційні печива розміром 4-4,5 см. Пальчик змочуємо у холодній воді та згладжуємо верхівку печива.

Випікаємо печиво в заздалегідь розігрітій духовці 5-15 хвилин, залежно від духовки.

Готове печиво зверху м’яке, шпажка всередині суха, після випічки воно стало 5-6 см.  Остуджуємо печиво 10-15 хвилин на решітці. Вихід 46 шт.

Для начинки знадобиться свіжа чи розморожена вишня (можна малину, чорну смородину, полуницю). Подрібнюємо блендером у пюре. Додаємо цукор та желатин.

Миску ставимо на парову баню. Дно миски води не торкається. Продукти розтоплюємо до розчинення всіх крупинок цукру та желатину. Суміш рідка та однорідна. Гарячу суміш знімаємо з плити та збиваємо міксером. Через 2-3 хвилини вона почне світлішати, збільшиться в обсязі і стане схожою на крем. Усього на збивання йде 10-15 хвилин, залежно від потужності міксера.

Крем перекладаємо в мішок кондитерський, відрізаємо куточок і видавлюємо на половинку печива. Прошарок крему товстенький. Накриваємо другим печивом. Трохи притискаємо. Ставимо печиво на 10-15 хвилин у холодильник, щоб крем застиг.

Зверху десерт прикрашаємо розтопленим шоколадом.

No Newer Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × two =

Back to top button