Три продукти, які допомагають уникнути хвороби Альцгеймера
Число хворих Альцгеймером постійно зростає. Способу лікування цієї хвороби не існує, тому лікарі шукають не тільки ліки, але і дієві способи профілактики.
Завдяки вживанню певних продуктів, на думку лікарів, можна не тільки поліпшити роботу мозку і пам’ять, але і суттєво знизити ризик однією з найпоширеніших форм деменції – хвороби Альцгеймера.
Перш за все, необхідно регулярно вживати в їжу цільнозернові продукти. Злакові дуже багаті корисними мікроелементами, які позитивно впливають на кровоносну і нервову системи. Вміщені в них фітостероли і вітаміни перешкоджають виникненню хвороби Альцгеймера, прискорюють метаболізм і покращують роботу мозку.
Не менш корисними в цьому питанні є горіхи. Вітаміни і мінерали, що містяться в них, покращують стан судин головного мозку, зміцнюючи їх і роблячи більш гнучкими. Знижується ризик кисневого голодування. А все це важливо для профілактики хвороби Альцгеймера.
Також фахівці радять регулярно вживати ягоди і фрукти. Завдяки великій кількості різноманітних вітамінів і мінералів очищаються судини і кров, запобігається ризик холестеринових бляшок. Завдяки регулярному вживанню ягід і фруктів зберігається молодість клітин.