Цікаве

Пиріжки як ПУХ! На другий день ще смачніші! Готую такі щонеділі, бо рідні дуже просять

Роблю м’які, ніжні та неймовірно смачні пиріжки на здобному, швидкому і простому тісті. Рецепт дуже простий, тісто виходить м’яке і легке в роботі, пиріжки мають чудовий смак, на другий день ще смачніші! Начинка для таких пиріжків може бути будь-якою, на ваш вибір і смак.

Інгредієнти:

  • молоко тепле 400 мл.
  • дріжджі 40 г
  • цукор 150 г
  • борошно 850 – 900 г
  • масло вершкове 100 г
  • яйце 1 шт. + 1 білок
  • щіпка солі
  • ванільний цукор 2 п. 20 г
  • сода 1 ч. л.
  • жовток + 1 ст. л. молока для змащування

Приготування:

Роблю спочатку опару. Змішую тепле молоко з дріжджами, 1 ст. л. цукру та 2-4 ст. л. борошна з загальної кількості. Накриваю харчовою плівкою та залишаю на 10 хвилин, щоб дріжджі запінились, так як на фото.

В окремій мисці змішую вершкове масло з цукром, яйцями, щіпкою солі.

До дріжджів додаю яєчну масу та ванільний цукор, соду, замішую до однорідності.

Всипаю частинами борошно, що залишилось та замішую тісто. Кладу у миску змащену олією, накриваю плівкою та залишаю в теплому місці, щоб воно збільшилось в 2-3 рази.

Ділю тісто на кусочки, формую кульки, роблю коржики та накладаю начинку. У пене готова макова начинка.

Формую пиріжки, щільно защіпаючи тісто. Викладаю на форму застелену пергаментом, накриваю рушником на 15 хвилин. Тоді змішую жовток з молоком і змащую пиріжки.

Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 25-30 хвилин. Смачного!

No Newer Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × five =

Back to top button